Den moderna krukmakaren

Man kan tro att en krukmakare/keramiker(vad man nu vill kallas) mest sitter vid drejskivan och skapar vackra former hela dagarna. Verkligheten ser dock lite annorlunda ut. Förutom allt annat jobb som glasering, sättning av ugn, dekorering, lerbearbetning och slipning så har vi också kundkontakten. I dagens moderna samhälle så ser den lite annorlunda ut än den gjorde förr. Då höll man till i sitt krukmakeri och kunderna kom och handlade.

Idag sker största delen av försäljningen via nätet och det medför inte bara arbete med fotografering av produkter och uppdatering av webbshop, utan även en hel del arbete med att packa kartonger och skriva fraktetiketter. Ska vi dela upp arbetsuppgifterna i procent så kan man säga att själva drejandet är nere på bara 20% (om inte mindre) av de totala arbetsuppgifterna. Så även om en liten skål tar 2 min att dreja så återstår en hel del arbete innan den kommer fram till sin slutdestination 😊📦🚛🏠

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s